2010.08.22.
21:43

Írta: JohnesWay

Nokia N9 - Meego

Találtam ilyet, Nokia Iphone-ként emlegetik gondoltam utána nézek egy kicsit a kérdésnek. Először is, azzal találkoztam, hogy korántsem Symbianban utazik a svéd gyártó, hanem egy úgynevezett MeeGo nevű oprendszerben.

Lássuk csak, mit mond róla nekünk a Wiki.

"A MeeGo egy Linux alapú, nyílt forráskódú szabad mobil operációs rendszer, melyet 2010 a Mobile World Congress-en jelentett be az Intel és a Nokia közösen. A két cég egyesíti mobil platformra szánt operációs rendszerét, az Intel a Moblin-t a Nokia pedig a Maemo-t, így jött létre az új operációs rendszer, mely kompatibilis marad mindkét elődjével. A felhasználói felület keretrendszere Qt alapú marad (a Nokia-féle Maemo-ból átemelve) a szoftver platform követni fogja az Intel által készített Moblin-t. A projekt hosztját a Linux Foundation látja el."

Minden esetre érdekes, hogy pont a foggal-körömmel ragaszkodom a szar Symbianhoz Nokia döntött egy open-source megoldás mellett. Mindazonáltal pozitív, hogy a nyílt forráskód felé indul, nem egy „Apple vagyok, világ uralomra török” típusú, csak a saját dolgaival működő rendszer felé.

Július elsején jött ki a fejlesztői változat, ezt meg lehet nézni ezen a videón, annak aki nagyon szeretné, és elég geek hozzá. http://youtu.be/EW5wpg5epMs

És akkor jöjjön a medve, vagyis a képek:

 

És a végére következzen egy elég érdekes hasonlítás, amely ebben a formában igencsak szembetűnő, powered by Engadget

Szólj hozzá!

Címkék: geek it nokia gadget cushty brovs n9

A bejegyzés trackback címe:

https://cushtybrovs.blog.hu/api/trackback/id/tr842239742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása